fbpx

Hvem går på salsakurs og hvorfor?

Vi kommer dit helt ubevæpnet hva angår danseferdigheter men vi lærer sammen og får masse venner!
DSC05673

Et salsakurs er en arena for å treffe nye venner av begge kjønn. Deltakerne kommer fra alle samfunnslag og aldre. Hva folk jobber med til daglig har ingenting å si. Folk med all mulig slags bakgrunn dukker opp på våre salsakurs.

Hvorfor kommer de? Jeg tror folk synes det er spennende å prøve noe helt utenom hva de vanligvis gjør med dagene sine. Prøve noe som føles litt skummelt og er helt ukjent. Noen kommer fordi de har en venn som ikke tar sjansen på å komme alene, noen menn kommer uten tvil fordi de ikke har noe valg, ikke alle kommer frivillig hehe! For min egen del så hadde nok hverken mine venner eller meg selv forventet at jeg skulle begynne på dansekurs, men jeg begynte fordi jeg syntes salsa så utrolig kult ut og jeg skjønte at salsa var en genial måte for å treffe damer.
Hvorfor blir man hekta?

Skrevet av: Erik Roland
Skrevet av: Erik Roland

Vi som ramler inn på et dansekurs blir hekta av ulike grunner:
1) Fordi dans er mye lettere å lære og mye mer morro enn vi hadde forventet. På kurset stiller alle likt. Vi er totalt ubevæpnet når det kommer til danseferdigheter og er derfor totalt ufarlige for hverandre. Men vi lærer sammen og alle støtter hverandre. Uansett om du er superflink i noe annet fra før, så er det svært få av oss som har et uoppdaget dansetalent – alle må gå den samme løypa.
2) Fordi det er en sosial arena som ikke bare handler om dans. Vi treffer folk som vi ellers kanskje aldri ville ha truffet på.
3) Fordi vi opplever mestring og blir målbart flinkere og flinkere for hver eneste gang.
4) Fordi vi må bruke både kropp og hode samtidig. Du er til stede i øyeblikket når du danser eller prøve å lære å danse. Det er befriende.
5) Etter noen uker kan du danse, og med mange venner i samme situasjon så kan du dra på hjemmefester med OLYMPUS DIGITAL CAMERAsalsadans og du kan dra ut på byen for å danse og bli kjent med enda flere.

Før jeg gikk på dansekurs trodde jeg at dansing ikke var noe for meg. Men Dans er ikke noe du kan lese om , se bilder eller film om det for å forstå det, du må oppleve det. Du må bare ta mot til deg, hoppe i det og prøve. Jeg husker godt hvordan det var da jeg selv begynte – med null peiling på dans, to venstre ben og mer enn bekymret for at dette kom til å bli en fiasko og at jeg ville dumme meg ut. Men det gikk bra! Dansekurs er utrolig moro, du kan bare glede deg – velkommen til oss!
Salsa i Oslo og kolbotn

 

Likte du denne artikkelen? Vær så snill å klikk “Liker” og del gjerne med dine venner.